Chocoladeletters zijn voor altijd nov26

Tags

Related Posts

Share This

Chocoladeletters zijn voor altijd

Op loopafstand van ons huis staat een bijzondere winkel. The Chocolate Bar, where every hour is a happy hour. Je kunt daar van alles in chocola krijgen en jawel, dus ook letters. Alleen zijn die niet seizoengebonden. Toen mijn zoon ze zag, riep hij heel gelukkig uit: ons Sinterklaasfeest is gered. Nog even wachten, maar dan is het zover. Deze letters zijn voor andere mensen. Vrienden die in Boston wonen, maar tien jaar geleden ook in Leiden. Ik hoop dat ze niet teleurgesteld zijn in de maat. Alles mag in Texas ‘bigger and better’ zijn, voor de chocoladeletters gaat dat niet op.

In die winkel vind je nu speciaal chocola voor Thanksgiving en Hannuka. Dus kalkoenen en davidsterren in wit, melk en puur. En ook een Thanksgivingpizza, van chocola. Ik heb even getwijfeld en ik krijg ongetwijfeld ongenadig op mijn kop van mijn zoon, maar ik heb hem toch niet gekocht. Een beetje teveel van het goede. Wat de letters qua maat tekort komen, was aan deze pizza gewoon teveel. Ik voelde spontaan het maagzuur omhoog komen en het glazuur van mijn tanden spatten. Bovendien, de combi pizza en chocola maakt mij niet echt blij.

Maar ik heb wel iets anders voor hem meegenomen. Een verrassing. En we hebben een soort van haard in huis, dus vanavond mag hij zijn schoen zetten en als hij nu drie Sinterklaasliedjes zingt, komt er misschien wat in. Volgens mij is er wel een verdwaalde Piet voorhanden – van welke kleur dan ook, dat laten we in het midden – die iets van strooigoed bij zich heeft. We zullen het zien. Maar eerst horen. Eerst zingen, dan kloppen.

– wordt vervolgd.