Gevulde speculaas dec10

Tags

Related Posts

Share This

Gevulde speculaas

Dankzij de Little Dutch Girl shop in Spring town. Zelfgemaakte gevulde speculaas, daar kan niet veel tegenop. Zeker geen gevulde speculaas van supermarktniveau. Maar je hebt er wel wat voor nodig. Bloem, boter (best veel) en bruine suiker. Dat is allemaal gemakkelijk te krijgen. Maar voor die echte smaak: speculaaskruiden. Je kunt natuurlijk helemaal back to basics gaan en zelf je kruidenmengsel maken van gember, kaneel, kruidnagel , nootmuscaat en nog zo wat. Maar als je door trial and error de juiste verhoudingen moet vinden, is Sinterklaas weer voorbij.

Wat handig dat er dan winkels zijn in Houston – en omgeving – zoals de Little Dutch Girl shop. Zoals ik al eerder schreef niet alles is noodzakelijk. En dat geldt zeker voor gevulde speculaas. Maar eens per jaar is het wel erg lekker en het maakt het Sinterklaasavondje helemaal af. En dan heb je nog de vulling. In de supermarkt heb ik het nog niet gezien, maar misschien heb ik niet goed gekeken of niet hard genoeg gezocht. Amandelspijs. Ook dat is te koop in Spring town. Onder de naam Almond Paste en dat verraadt toch een Amerikaanse markt. Of in ieder geval een Engelstalige. Dus wie weet is dat ook nog wel in andere winkels te krijgen. Iets dichterbij zou handig zijn, want met kerst moet er een stol op tafel komen.

Omdat ik het niet dagelijks maak, eerst maar eens een receptje opgezocht. Want moet er nu wel of geen ei door het deeg. Niet dus, maar wel een paar eetlepels melk. Waarbij ik me direct afvraag: is een van de gasten allergisch voor koemelk? Ik hoop het maar niet. Want dan moet je dit afslaan. Als ik het recept bekijk en de ingrdienten meng. Ben ik altijd een beetje bedachjtzaam. Zou het wel genoeg zijn? Kan ik daar straks voor minimaal acht personen een lekker blokje uit snijden? Na het bakken denk ik dan steevast: hoe krijgen we het op? Maar dat laatste is een nodeloze zorg. Het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Of als gevulde speculaas in een stel Nederlanders in Texas.

– wordt vervolgd.