Houston Food Trucks rule jan19

Tags

Related Posts

Share This

Houston Food Trucks rule

Yes, I did it. Food trucks zijn alomvertegenwoordigd in Houston en dan praten we niet alleen over vette happen. We hebben zelfs een boek met de 100 Food Truck hotspots, er zijn apps waarop je kunt volgen waar je favoriete food truck vandaag staat, etc. Op en aan de straat eten is hier een art. En dat kun je vrij letterlijk nemen. Tegenover ‘ons’ MoFA (Museum of Fine Arts) staat of staan elke dag tussen 11.00 en 15.00 food trucks. Omdat ik MoFA ook op Twitter volg, kwam ik dat afgelopen vrijdag tegen in mijn timeline. Het was mooi weer, een goede gelegenheid om naar een nieuwe lunchplek te wandelen. Lady Bird zou er staan met ‘comfort food’. Wat wil je nog meer voor een vrijmilu in de zon?

Als je bij de Food Truck iets koopt en je bonnetje meeneemt, mag je bovendien tussen 12.00 en 14.00 uur gratis naar binnen bij het museum. Vervolgens mag je gewoon blijven tot sluitingstijd als je daar zin in hebt. Ik denk dat het wel de bedoeling is dat je je lunch al op hebt gegeten voordat je het museum betreedt. Een jongen voor mijĀ  wilde alleen een flesje water. En kon daarmee voor iets meer dan 2 dollar naar binnen. Als hij een dag eerder was geweest, had hij de hele dag gratis naar binnen gekund. Courtesy of… raadt u maar, we zijn niet voor niets lid geworden :-).

Ik koos voor de beeldentuin tegenover het museum om mijn ‘tortilla chicken tikka’ te nuttigen. Overigens erg lekker en vers bereid, want ik moest er even op wachten. Altijd een goed teken bij eten. Zo’n food truck is voor mij een attractie op zichzelf. In de basis is het een bus met een raampje aan de zijkant waardoor je je order naar boven roept. En dat is ook het uitgifteluik. Lijkt me nog wel een uitdaging voor kleine mensen, maar wellicht komt de dame dan even het trapje af. Van buiten vaak uitbundig beschilderd en van binnen? Daar zit de keuken, die wil ik graag ook zien. Volgende keer ga ik vragen of ik ook even binnen mag kijken.

– wordt vervolgd.

ladybird_lunch