Inspiratie voor het avondeten apr16

Tags

Related Posts

Share This

Inspiratie voor het avondeten

Life in the Foodlane is een blog van een Nederlandse vrouw die al een zeer ervaren expat is. Ze is vorig jaar verhuisd naar Houston, rond dezelfde tijd als wij,maar dan vanuit Dubai. Ik volg haar blog waarin ze in Houston op zoek gaat naar goede restaurants, winkels met bijzonder aanbod en – zo las ik vorige week – een goede slager. Of eigenlijk een goede boer die zelf zijn vlees verkoopt. Kijk, dat is handig als andere mensen voor je op onderzoek uitgaan en je alleen hoeft te volgen. Mij interesseert dat ook allemaal, maar het ontbreekt me momenteel aan tijd.

Dus sleep ik af en toe mijn familie mee naar een restaurant dat ze aanraadt of ga shoppen in een bepaalde winkel. Vorige week was ze dus enthousiast over Better Way Beef. Een bedrijf dat vee fokt voor het vlees en dat niet alleen verkoopt, maar zelfs aan huis bezorgd. Nu is dat laatste me nog niet gelukt. We zijn het zelf gaan halen op een Farmers Market in Tomball, een klein plaatsje iets ten noorden van Houston. De Farmers Market ligt aan Main Street, waar anders? Hij is niet erg groot en het groenteaanbod was niet zo divers als ik had gehoopt, dat hebben we dus maar links laten liggen, de asperges koop ik wel bij de HEB.  Wel heerlijke samosa’s gekocht en een hele goede jalapeno chutney. Niet bijzonder heet, wel lekker pittig. De moeite waard, en natuurlijk een hele doos vlees.

Ik had een gemengd pakket besteld. Dus we hebben koe, varken, geit en lam in huis. Gisteravond een maaltijd gemaakt met rijst, zwarte linzen en een tomatengehaktsaus. Met varkensgehakt, maar helemaal niet vet en erg lekker. Ik zal niet op de zaken vooruitlopen. Of we teruggaan bij Better Way Beef zal vooral afhangen van de kwaliteit van de steaks voor op de bbq.  Moeten we dit weekend maar eens mee aan de slag.

– wordt vervolgd.