Krokettenavond jan04

Tags

Related Posts

Share This

Krokettenavond

Voor alles is een eerste keer. Vanavond voor het eerst kroketten gemaakt in Houston en het goede nieuws is: het lukt uitstekend. Het slechte nieuws is dat onze oudste zoon dan morgen weer terugvliegt naar Nederland. De kroketten waren zijn galgemaal.

Voor het ultieme oordeel hadden we ook een vriend van onze jongste zoon uitgenodigd. He is a brave guy and tried Dutch food before. De olie werd speciaal ververst, want we wilden geen oliebollensmaak aan onze kroketten. Het was nog een hele uitdaging om een trechter te vinden in de Target. Hoe heet zo’n ding eigenlijk in het Engels? A funnel. Bij de keukenafdeling zagen we hem niet, wel naast de motorolie. Daar moet je dan later maar niet meer aan denken.

We hadden drie soorten mosterd, mayonaise, witte en bruine broodjes – even opgepimpt in de oven, ketchup en jalapeno. In Texas kun je overal jalapenos op doen en met de kroketten smaakt het echt goed. Valt er nog iets fouts te vermelden over de kroketten? Ja, ze waren wat aan de kleine kant. Maar ik wist niet hoeveel er tegelijk in de frituurpan pasten en als je er met vijf mensen van wil eten, is het wel handig dat er vijf in de frituurpan passen. Iedereen eet ze op zijn of haar manier. Maar wat telt is dat het oordeel unaniem positief was. Nog 16 in de vriezer. En die zoon komt over een paar maanden weer op bezoek.

– wordt vervolgd.