Texas chili, Gerry style jan22

Tags

Related Posts

Share This

Texas chili, Gerry style

Chili is een van de nationale gerechten van Texas. Ik heb her en der al wel eens een kommetje gegeten en dan smaakt het meestal prima. Maar ik mis wel wat. Chili is hier gehakt met wat tomaat en een (erg lekker) kruidenmengsel. Misschien een verdwaald uitje en natuurlijk strooien ze er voor het serveren wat ‘cheddar’ over. Dat laatste kun je beter afslaan. Ik wil er niet de hele tijd over zeuren maar die Amerikaanse gele en witte¬† kaas is weinig meer dan een plakje plastic. Binnenkort ga ik de @Dairymaids uitchecken. Een kaaswinkel met kwaliteitskaas uit Texas (and beyond). I’ll keep you posted.

Terug naar de chili. In Nederland noemen we het chili con carne – in de kantine van de Tweede Kamer ook de vega-variant ;-). En dat bestaat uit gehakt, tomaten, paprika, ui en natuurlijk bonen. Hier is dat optional. Maar om een bakje gehaktsaus te eten? Ik vind dat geen complete maaltijd, al vult het wel goed. Bovendien vind ik chili het perfecte gereccht om flink wat groenten in te (ver)stoppen. Ook de restjes uit de koelkast die niet meer supervers zijn, maar nog goed te eten.

Nu staat er een mega pan chili te sudderen. Lekker pittig. Ik hoop dat mijn mannen dat ook kunnen waarderen. Ik maak er nog wel een schaal cole slaw bij. Nog zo’n Amerikaanse klassieker. Die chili gaat deels de vriezer in, voor de dagen dat de Houstonian housewife geen zin heeft om te koken.

– wordt vervolgd.