Thanksgiving update nov29

Tags

Related Posts

Share This

Thanksgiving update

Vandaag Thanksgiving op Cape Cod. Vrienden van lang geleden uit Leiden hebben hier een zomer/weekendhuis. Donderdag staat de hele dag in het teken van koken. De kalkoenen zijn natuurlijk het middelpunt. In de ochtend gaan we dus voor een licht ontbijt van griesmeelpap met blauwe bessen of chocoladechips. Verder geen eten meer, maar wel de belofte dat we om 5 pm aan tafel gaan. En wat voor tafel. Voordat de kalkoenen in zicht komen is de aanblik al geweldig. Sjalotjes met shii take in een romige saus, sperziebonen met paddenstoelen en gebakken ui, apart gekookte stuffing, die wat mij betreft best in de kalkoen had gemogen, aardappelpuree van gewone aardappelen en zoete aardappelen. En dan vergeet ik vast nog wat.

Al met al teveel gegeten, geen football gezien. Sommige mensen feliciteren je daarmee, Wat een buitenkans, wel een Thanksgiving diner en je hoeft niet eens football te kijken. Ik had het niet erg gevonden om het wel te doen, maar ik heb het ook niet gemist. Wel een avondwandeling gemaakt om naar de sterren te kijken. Een kraakheldere hemel, temperatuur rond vriespunt. Tussendoor kwam het in huis nog tot een gevecht tussen twee honden die met het bezoek waren. meegekomen Het klonk alsof er een buitenaardse sirene afging.

Nog even terugkomen op de Battle of the Turkeys. Er kwamen dus twee soorten kalkoen op tafel. Een uit de oven, een van de BBQ – een namaak Big Green Egg. Die laatste leek een beetje aangebrand, maar dat kwam alleen door de rook zo claimde de kok. Ze smaakten allebei goed, waren niet droog. Maar als je van een rooksmaak houdt – en dat doe ik – dan is degene van de BBQ het lekkerst.

– wordt vervolgd.

groenteThanksgiving