Vis op vrijdag jun14

Tags

Related Posts

Share This

Vis op vrijdag

Niet echt een voorschrift waar we ons elke week aan houden, maar elke aanleiding is op zich goed om een visje klaar te maken. Dat kan mijn mijn lief zijn onvolprezen gerookte zalm zijn. Met appelhout of Jack Daniels snippers voor de perfecte rooksmaak. Een visrolletje met cream cheese en wat groene kruiden, geserveerd met rijst en tomatensaus is een andere klassieker. Maar echt blij maak ik mijn jongste zoon met vis in zoutdeeg.

Daarvoor heb je een hele vis nodig, alleen ontdaan van zijn ingewanden. Bij de meeste supermarkten nauwelijks verkrijgbaar, maar wij hebben een heuse viswinkel om de hoek. Op loopafstand, al is dat overdag met temperaturen van dik in de 30 graden geen pretje. Gisteren zeebaars gehaald, ook wel ‘branzini’ genoemd. Deeg gemaakt van uiteindelijk 800 gram bloem, 500 gram zout, drie eieren en water.  Dat was eigenlijk wel iets teveel voor drie vissen. Maar beter teveel deeg dan dat je de vissen niet ‘dicht’ krijgt, dan is het hele effect weg.

Erbij: rijst, linzen en pastinaak met koriander. Een zeer neutrale maaltijd wat betreft kleur. Ook zacht van smaak. Heel goed gelukt. Een prima maal om een onverwachte overwinning te vieren. En dat op vrijdag de dertiende.

– wordt vervolgd.