Inburgeringsplicht mrt09

Tags

Related Posts

Share This

Inburgeringsplicht

Inburgeren in een nieuw land en een nieuwe stad draait eigenlijk om drie dingen: leer de taal, leer de cultuur en gebruiken en leer je medebewoners kennen. Op alle drie die fronten maak ik aardige vorderingen. Komende week mijn laatste twee Engelse lessen Advanced Writing. Op de achtergrond werkt een deel van mijn brein aan een nieuw idee, thesis statement en outline voor een tweede essay. Gisteravond met Dana en Tom naar de Mucky Duck geweest voor een optreden van Junior Brown en verder hebben we de buren al over de vloer gehad voor borrel en verjaardag en hebben we samen kerstontbijt bij hen gedaan. En afgelopen woensdag de ‘real deal’ gedaan in Texas, een bezoek aan de shooting range gebracht, genaamd TopGun.

Samen met twee andere Nederlandse expat-dames ging ik op stap en kozen we voor de Ladies Day bij TopGun. Alledrie nul tot weinig ervaring al had Sylvia stiekem geoefend in het weekend op een ranch van vrienden. Dat was ook wel te zien. Zij raakte ze een stuk beter dan ik. Bij de balie kregen we uitleg over wat er mogelijk was en nadat we een waiver hadden ingevuld waarin we toegaven dat we uitsluitend zelf verantwoordelijk waren, mochten we een pistool uitzoeken. Beetje Cagney & Lacy in ons achterhoofd, Sylvia en Marie Christine kozen voor de Smith & Wesson en ik had een Glock 19. Vervolgens kregen we uitgebreid instructie. Veiligheid staat voorop. Belangrijkste regels: je gaat pas je pistool laden als je in de shooting area bent, nooit op iemand richten en houd je vinger van de trekker. Als iedereen zich daaraan houdt, kan het niet fout gaan.

Na een half uur instructie en oefenen met laden, gingen we er echt voor. Oor- en oogbeschermers op voordat je de baan betreedt en dat is geen overbodige luxe, want zelfs met de koptelefoon op is het een klereherrie van jewelste. Maar het was leuk. Wel heel lastig, mikken is niet mijn sterkste kant en ik heb meestal een afwijking naar rechts, nu wat meer naar links. De terugslag is enorm, zeker als je bedenkt wat een klein prutsding zo’n pistool is. Maar we hebben heel veel lol gehad. Volgende maand weer. Ik ben benieuwd of nu weer gaan voor de pistolen of dat we upgraden naar de jachtgeweren. Geen zorgen hoor, ik ga echt geen wapen kopen, maar net als boogschieten is het wel een uitdaging om je targets te raken.

– wordt vervolgd.