Misschien toch heimwee naar Holland? dec03

Tags

Related Posts

Share This

Misschien toch heimwee naar Holland?

Loop ik met dit blog lekker stoer te doen over het nieuwe leven van de Houstonian housewife, ga ik stiekem naar een Hollandse winkel. Goed half uur rijden van ons huis, in een zeer pittoresk oud dorpje. Met huizen uit 1902 en dergelijke. Allemaal winkeltjes voor toeristen, neem ik aan. Of Amerikanen die zich willen vergapen aan gekke medemensen. Zo heb je bijvoorbeeld de Pet Bakery, genaamd Woof,  waar ze elke dag hondenkoekjes bakken. Je gaat je lieveling toch geen versnaperingen uit de PetSmart voorzetten. Verder een German Store, echte Texaanse boots, galajurken en aanverwante artikelen. En allerlei tenten waar je koffie met fudge, of beer met pretzels kunt krijgen.

Maar ons doel is de Little Dutch Girlshop. En wat is daar dan te koop? Naast de houten klompen en de kleine porceleinen klompjes voor in de kerstboom allerlei typische Nederlandse producten. Die hier voor drie keer over de kop over de toonbank gaan. Het is echt een beetje shoppen bij Appie Happie, je schrikt je dood als je moet afrekenen. Maar de speculaaskruiden en de amandelspijs zijn binnen. En oliebollenmix en poedersuiker, dus Oudjaarsavond is ook geregeld. Daarnaast ketjap en sambal, santen heb ik niet gezien en ik ben vergeten ernaar te vragen. Maar wel weer limonadesiroop in de favoriete smaak van mijn zoon.

Is dit nu een must? Och, het is leuk om met Sinterklaas gevulde speculaas te maken. Het is grappig om een boekje te vinden van Pietje Bell in Amerika en de tegeltjeswijsheden in Delftsblauw te bekijken. En ik kan me ook wel verheugen op ouderwetse nasi vanavond. Maar een must? Heimwee? Bijgaande foto maakte Marie Christine van mij vandaag voor de Little Dutch Girl shop. Dat jasje is meer voor geval dat we ergens binnen gaan zitten en de airco op volle kracht blaast. En vrijdag vieren we toch Sinterklaas, we laten hem gewoon overkomen met een drone via Amazon.

– wordt vervolgd.