Mooiste cadeau dec21

Tags

Related Posts

Share This

Mooiste cadeau

We hebben het vaak gezegd als het gaat om onze kinderen. We hebben twee jongens, ze schelen vier jaar. Er is niks mis met enig kind zijn, maar wij vinden dat het jongere broertje het mooiste cadeau was voor zijn (bijna) vierde verjaardag. Ook al vroeg hij meteen om een banaan toen wij zo trots als een pauw met de kleine thuiskwamen.

Door de jaren heen werden ze beste vrienden. Met alle gevechten die daar ook bij horen. Ik heb vaak gedacht dat ze elkaar bijna aan het vermoorden waren. Zeker toen ze steeds sterker werden en door de judo en sodurado ook steeds behendiger in allerlei vechtkunstgrepen. Als ik dan uiteindelijk toch maar eens boven ging kijken, reageerden zij vaak verbaasd. Ruzie? Nou niet echt. Daarnaast konden ze uren met elkaar spelen en namen ze het ook altijd voor elkaar op. Als de ruzie toch eens wat langer duurde, was het creëren van een gezamenlijke vijand (ouders) meestal zeer effectief.

Vier maanden geleden verhuisden wij met jongste zoon naar Houston, oudste was al 18 jaar en bleef in Nederland om te gaan studeren. En vandaag zagen ze elkaar weer. Wij staan als vanouds buitenspel en doen hooguit mee in de logistiek van de bevoorrading. Ik denk dat we onze jongste hiermee het mooiste kerstcadeau van 2013 hebben bezorgd. Twee weken weer een broer in huis.

– wordt vervolgd.