Brazos Bend revisited jan26

Tags

Related Posts

Share This

Brazos Bend revisited

Al een week geen alligator gezien, dus dat werd weer hoog tijd. Na de ijsdag afgelopen vrijdag – alle scholen dicht, maar er wordt gedreigd dat ze die dag later moeten inhalen op een andere vrije dag, jullie begrijpen de temperatuur in huis daalde nog eens ver onder het vriespunt – was het vandaag zonnig en rond de 20ยบ. Wel een pittig windje en dat maakte de alligators en schildpadden wellicht wat kopschuw. Onze jongste hadden we meegekregen met wat dwang en de belofte van een lekkere lunch. Hij mocht kiezen.

Bij de ingang was het beduidend rustiger dan vorige week, we waren dan ook een uurtje vroeger. Of misschien was iedereen nog aan het bijkomen van de ijstijd? We kozen dit keer een ander meertje om een rondje te wandelen. Was wel mooi, maar we zagen maar een alligator. Daar doen we het natuurlijk niet voor. Dus na een slok water, een glas sinaasappelsap en een appel of banaan voor de liefhebbers gingen we verder naar Elm Lake. Daar zagen we er vorige week wel vijftien. En ook heel veel schildpadden.

Nu waren de vogels duidelijk in de meerderheid. Een soort witte reigers, waterhoentjes en eenden. En een witte vogel, iets kleiner dan die andere die wel een hele grappige manier had om zijn lunch naar boven te halen. Met zijn pootjes woelde hij door het modderige water en hup, daar had hij een visje in zijn bek. Hap, slik, weg en weer verder woelen met dat pootje. We hebben misschien vier of vijf schildpadden gezien en uiteindelijk nog wel een redelijk stel alligators, vooral in het water. Je ziet de waterhoentjes toch wat voorzichtig manouvreren om uit de buurt te blijven. Ik vermoed dat zij af en toe als lunch dienen van die reuzehagedissen. Wij gingen voor onze lunch naar Hotel Zaza, dat kreeg de voorkeur van onze jongste boven barbecuen in het park. Wie het weet, mag het zeggen.

– wordt vervolgd.